EcoCasco_energieneutraal_wonen_8_stappen

In 8 stappen naar je woning

Stap 1: Je belt ons of wij bellen jou

Op de website van EcoCasco heb je al gekeken naar de verschillende mogelijkheden. Hier bent u al een beetje verliefd geworden op een van onze woningen. Zou het passen op de kavel die je wilt aankopen? Spannend… Misschien wordt dit wel jullie nieuwe huis.

Voordat je die beslissing neemt, wil je meer informatie hebben. Onze medewerkers staan je graag telefonisch te woord om uw eerste vragen te beantwoorden en om je  informatie te geven over het proces en alles wat erbij komt kijken.

Stap 2: Je woning uitkiezen

Je bent van harte welkom voor een kennismaking en eerste gesprek op ons kantoor. Je neemt dan alle informatie mee over de bouwkavel die je wilt aankopen. Bijvoorbeeld een kavelpaspoort (bij een nieuwbouwlocatie), bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan (bij een enkele kavel). En natuurlijk heb je van tevoren besloten welke gevelafwerking en kleur jullie mooi vinden. Wilt u uw woning verder personaliseren, dan bieden we de mogelijkheid om standaardopties toe te voegen, zoals een uitbouw, erker of dakkapel.

Stap 3: Toetsing door de gemeente

Samen hebben we alles langs gelopen, en jullie zijn helemaal gelukkig met hoe de woning eruit komt te zien. Wij leggen het plan voor u voor aan de gemeente. Dat is voor jullie een zorg minder. De gemeente beoordeelt of het ontwerp voor uw woning voldoet aan het bestemmingsplan, en of het uiterlijk van de woning past bij de omgeving.

Stap 4: Vergunningaanvraag

Als de gemeente verklaart dat de woning binnen het bestemmingsplan past, starten we de vergunningaanvraag. Ook over dit traject nemen wij de regie. Hier heb je wederom geen omkijken naar. Jullie kunnen je nu bezighouden met de echt belangrijke zaken: de afwerking en inrichting van uw droomhuis.

Stap 5: Het enige wat je hoeft te doen… is van de EcoCasco-basis jullie droomhuis maken

1. Stopcontacten en lichtpunten
Het lijkt een bijkomstigheid, maar oh, wat is het fijn als de stopcontacten en lichtpunten op een logische plek zitten. In elk basisontwerp hebben we al uitgekiende plekken hiervoor vastgelegd. Wil je stopcontacten liever op een andere plek, dan adviseert onze installateur u daar graag bij.

Om de woning en de ruimtes mooi uit te lichten adviseren wij u een lichtplan te laten maken. Wij brengen jullie graag in contact met een verlichtingsadviseur. Dit lichtplan is eenvoudig te realiseren, omdat we uw woning standaard Home Automation ready opleveren. Lichtknopjes kan je na het schilderen gewoon op de muur plaatsen. En natuurlijk is aan- en uitschakelen met mobiele telefoon, Google Home, pc of Apple home standaard mogelijk.

2. Keukenontwerp
In uw droomhuis hoort een droomkeuken. De getekende keukenindelingen in de basiswoningen zijn al goed doordacht. Maar misschien willen jullie een kookeiland, of de keuken op een ander plek. Dat kan uiteraard. Met jullie eigen keukenleverancier kunt u het helemaal naar uw eigen wens vormgeven en inrichten. Wij leggen de aansluitpunten in de woning aan op basis van de tekeningen van de keukenleverancier.

3. Badkamerontwerp
In het ontwerp voor uw woning is een indeling voor een badkamer meegenomen. Met uw sanitairspecialist kunt u de badkamer aanpassen naar uw wensen. Wij passen de aansluitpunten aan op basis van de tekeningen van de sanitairspecialist.

4. Interieur en kleuren
Waarvoor kiezen jullie? gaan jullie de volledige inrichting en kleuren zelf bepalen? Of laten jullie zich liever door een interieurstylist adviseren bij de keuze van meubels en kleuren? EcoCasco beschikt over een groot netwerk van interieur stylisten die samen met u de inrichting helemaal naar jullie wens en smaak maken.

Stap 6: Het bouwproces

Zodra de benodigde vergunningen verleend zijn gaan we met de aannemer de start van de bouw inplannen. Als opdrachtgever hebben jullie  inmiddels de NUTS voorzieningen aangevraagd voor de bouwaansluiting en de aannemer heeft alles besteld. Tijdens de bouw zijn jullie  uiteraard welkom om te komen kijken. In overleg met de aannemer worden kijkmomenten gepland zodat er al een goed gevoel ontstaat over de woning en de ruimtes.

Stap 7: De oplevering

Na vier maanden nadert de dag  dat de woning opgeleverd wordt! Samen met de aannemer wordt er een opleverlijst opgesteld zodat de laatste puntjes bijgewerkt kunnen worden en dan krijgen jullie de sleutel.

De bewezen en betrouwbare bouwmethode van EcoCasco. Omdat je er met traditionele bouwtechnieken niet meer komt en de BENG-norm niet haalt.

Meer informatie?

Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen contact op.

Bel mij terug
Contact

EcoCasco
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam
Nederland

Telefoon 010 – 272 00 09
WhatsApp 06 – 15596523
info@ecocasco.com