Duurzaam bouwen: natuurlijk met EcoCasco

Gasloos

Sinds 1 juli 2018 zijn nieuwbouwwoningen verplicht gasloos. Voor de woningen van EcoCasco hebt u geen gasaansluiting nodig. De woningen zijn ‘all-electric’: alles werkt op elektriciteit. Die wek je (gedeeltelijk) zelf op met zonnepanelen.

Lees onze FAQ's

Nul op de meter

Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Zo werkt het ook met een gebouw. En vooral met de isolatiewaarde van een gebouw. Daarom zijn de woningen van EcoCasco zo ontworpen dat elk onderdeel van de ‘schil’ optimaal isoleert. Bovendien zijn onze woningen zo ontworpen dat ze luchtdicht zijn en bijna koudebrugloos: zo verliest uw woning vrijwel geen warmte. Omdat de warmte binnen de woning blijft, is er veel minder energie nodig om de woning op temperatuur te krijgen en houden.

Zeer hoge isolatiewaarden

  • Onder de betonnen vloer leggen we EPS; de fundering heeft een Rc-isolatiewaarde van 5,5. Het Bouwbesluit 2012 schrijft voor de fundering een Rc-isolatiewaarde van slechts 3,5 voor.
  • De wanden van uw woning bestaan uit SIP-panelen: watervaste, constructieve houtplaten met EPS ertussen. Deze panelen hebben een Rc-isolatiewaarde van 7,75. Na afwerking met gevelbekleding en gipsplaten aan de binnenzijde bedraagt de Rc-isolatiewaarde van de schil meer dan 8. Het Bouwbesluit schrijft een Rc-isolatiewaarde van slechts 4,5 voor.
  • Een EcoCasco-dak heeft een Rc-isolatiewaarde van 8,5. Het Bouwbesluit schrijft hier 6 voor.
  • Voor de kozijnen heb je de keuze tussen aluminium en hout. Wij adviseren aluminium, omdat hout meer warmte doorlaat.
  • Onze woningen zijn standaard uitgevoerd met HR+++ triple glas. EcoCasco glas in een aluminium kozijn heeft een U-waarde van 0,6 tot 0,8. Ter vergelijking: bij dubbel glas in een houten kozijn is de U-waarde 1,0 tot 1,2 (hoe hoger het getal, hoe minder isolerend).
Lees meer over sip-panelen

De bewezen en betrouwbare bouwmethode van EcoCasco. Omdat je er met traditionele bouwtechnieken niet meer komt en de BENG-norm niet haalt.

Meer informatie?

Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen contact op.

Bel mij terug
Contact

EcoCasco
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam
Nederland

Telefoon 010 – 272 00 09
WhatsApp 06 – 15596523
info@ecocasco.com