EcoCasco_All-electric_Ringvaert_interieur_energieneutraal_wonen

Veel gestelde vragen (FAQ)

Veel vragen die ons gesteld worden gaan over de diverse termen die in de moderne ecologische en moderne bouw gebruikt worden. Wij hebben de 'vaak voorkomende vragen' hieronder neergezet. Kom je er ondanks onze uitleg en antwoorden toch niet uit? Neem dan contact met EcoCasco op.

Wat is het EcoCasco systeem?

De EcoCasco-panelen hebben in een muurdikte van slechts 27 centimeter een Rc-waarde > 7.72 m²K/W! Het huidige bouwbesluit gaat maar tot 4,5 m²K/W. 

Nu de muren zo goed geïsoleerd zijn vormen de houten verbindingsstukken (Rc < 1,65m²K/W) - bij onder ander de ramen en de samenstelling van de wanden - een koudebrug. Ook voor dit probleem heeft EcoCasco een optionele oplossing, met verbindingsstukken met een Rc tot wel 5.0m²K/W.

Gebruikt EcoCasco actieve of passieve middelen?

Door de Rd-waarde van de bouwkundige schil zo hoog mogelijk te maken bereikt EcoCasco een goede passieve isolatie. Hierdoor is toepassen van dure en kwetsbare zonnepanelen, zonneboilers en andere installaties veel minder nodig om de milieubelasting laag te houden.

Bouwt EcoCasco Nul op de Meter woningen?

EcoCasco is bij uitstek geschikt voor bouw van Nul op de Meter woningen. Door het materiaal gebruik is de isolatie van de schil van de woning buitengewoon goed. Dus zonder mechanische of elektrische hulpmiddelen is de woning al zeer energiezuinig.

Lees hier meer over Nul op de Meter woningen.

Bouwt EcoCasco all-electric woningen?

Alle EcoCasco-woningen worden uitgevoerd in all-electricwoningen met watergedragen vloerverwarming op de begane grond en eerste verdieping. De standaard van EcoCasco-woningen is energieneutraal door middel van voldoende PV-panelen om het gebouwgebonden energiegebruik te compenseren.

Als het budget (en het dakvlak) het toelaat adviseren wij met klem om te kiezen om extra PV-panelen aan te schaffen voor een NoM (Nul-op-de-Meter) woning. Deze investering betaald zich in korte termijn terug. Na deze periode is het naast het wonen in een heerlijk energieneutraal huis ook fijn dat je geen energielasten meer hebt. Je kan de PV-panelen ook gebruiken om je elektrische auto of je eigen Powerwall op te laden.

Wij brengen standaard een mantelbuis aan vanuit de meterkast naar buiten voor een oplaadpunt.

Voldoet EcoCasco aan de BENG-norm?

De BENG-norm (Bijna EnergieNeutrale Gebouwen) zou in 2020 moeten gelden, de laatste berichten zijn dat de norm nog aangepast dient te worden, omdat de isolatiewaarde van de schil niet genoeg gewaardeerd wordt. Onze visie is om de isolatiewaarde van de schil hoog te maken waardoor warmteverlies beperkt wordt.

Lees hier meer over de wettelijke eisen aan de BENG-norm.

Is een EcoCasco recyclebaar?

EcoCasco is nagenoeg helemaal herbruikbaar als de levensduur van de woning voorbij is. Ook zijn de gebruikte materialen eenvoudig te scheiden en 100% recyclebaar. De levensduur van de woning is daarnaast bij een beetje onderhoud nagenoeg onbeperkt.

Is EcoCasco milieuvriendelijk?

De materialen zijn 100% recyclebaar, de materialen zijn lichtgewicht, bieden goede isolatiewaardes en de bouwtijd is zeer kort.

Heeft een EcoCasco koudebruggen?

Uiteraard is er altijd een minst isolerend deel van de constructie. De minst isolerende delen aan het EcoCasco hebben een U-waarde 1,1 W/m²K voor een houtenkozijn met triple glas dat wij gebruiken. 
Uiteraard kan geopteerd worden voor kozijnen met een hogere of lagere U-waarde.

De bewezen en betrouwbare bouwmethode van EcoCasco. Omdat je er met traditionele bouwtechnieken niet meer komt en de BENG-norm niet haalt.

Meer informatie?

Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen contact op.

Bel mij terug
Contact

EcoCasco
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam
Nederland

Telefoon 010 – 272 00 09
WhatsApp 06 – 15596523
info@ecocasco.com