EcoCasco_SIP-panelen_voorbeeld

Bouwen met het EcoCasco SIP-paneel

Wat zijn Structural  Insulated  Panels (SIPs)?

Een SIP-paneel is een constructief sandwich paneel met isolatie en een af te werken binnen en buitenschil. De binnenkant van het paneel wordt gevormd door een licht gewicht sterk isolerend materiaal, met een Lambda waarde van 0.034 of 0.031m2K/W . Dit wordt aan beide zijden structureel verlijmd met een  OSB4 plaat van 15 mm. De combinatie hiervan is een stevig, lichtgewicht hoog isolerend bouwmateriaal. De isolatiewaarde hangt af van de dikte en bij 24 cm EPS is een isolatiewaarde (Rc) van meer dan 7.5m²K/W goed haalbaar.

Lees onze FAQ's

Onze SIP-panelen

De door ons gebruikte SIP-panelen zijn gemaakt van OSB4 aan binnen en buitenzijde gevuld met wit of grafiet EPS (geëxpandeerd polystyreen), op deze buitengevel kan meteen een geventileerde plaatachtige buitenafwerking aangebracht worden. De binnenzijde kan onbehandeld blijven of worden voorzien van een gipsplaat afwerking. Indien je kiest voor een steenstrip of stucwerk dan komt er nog een laag EPS aan de buitenzijde overheen. Dit heeft als bijkomend voordeel een nog betere isolatie met nog minder koudebruggen en daardoor een nog lager energieverbruik!

EcoCasco_SIP-panelen_voorbeeld

Hoge Rc-isolatiewaarden met geringe diktes

De wanden van uw woning bestaan uit SIP-panelen: watervaste, constructieve houtplaten met EPS ertussen. Deze panelen hebben een Rc-isolatiewaarde van 7,75. Na afwerking met gevelbekleding en gipsplaten aan de binnenzijde bedraagt de Rc-isolatiewaarde van de schil meer dan 8. Het Bouwbesluit schrijft een Rc-isolatiewaarde van slechts 4,5 voor.

Rc-isolatiewaarden tabel

Gebruik SIP-paneel

De platen zijn bruikbaar als lichtgewicht buitenwanden, dakplaten en vloeren. De platen worden in de fabriek op maat gemaakt en kunnen op de bouwplaats heel eenvoudig samengesteld worden. Het bouwen van een verdieping per dag is haalbaar. Doordat een SIP-paneel heel licht is, is een eenvoudige (goedkope) fundering in de meeste gevallen voldoende.

Ecocasco logo Diap

De bewezen en betrouwbare bouwmethode van EcoCasco. Omdat je er met traditionele bouwtechnieken niet meer komt en de BENG-norm niet haalt.

Meer informatie?

Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen contact op.

Contact

EcoCasco
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam
Nederland

Telefoon 010 – 272 00 09
WhatsApp 06 – 15596523
info@ecocasco.com

© 2017-2021 EcoCasco  |  DISCLAIMER  |  Webdesign & realisatie: Digivisie - Rotterdam