Quartiermakers is gespecialiseerd in de ontwikkeling, ontwerp en bouw van tijdelijke en permanente modulaire woningen

Woningbouw als kant-en-klaar ontwikkeld product. Snel gebouwd in de fabriek, betaalbaar, comfortabel en duurzaam. Quartiermakers produceert hybride SIP woningen en appartementen, variërend in groottes van 40 tot 160m2. Er zijn meerder variaties mogelijk, van studio, BeBo, appartementen of stadsvilla’s.

De woningen van Quartiermakers worden in de fabriek geproduceerd en afgebouwd. Hierdoor is het mogelijk om snel 4-lagen hoog en voor een betaalbare prijs een milieuvriendelijk lichtgewicht en goed geïsoleerde woning op te leveren. Binnen 16 weken na het verlenen van de bouwaanvraag worden de woningen opgeleverd aan de opdrachtgever. Bijkomend voordeel is dat er minder overlast is voor buurtbewoners tijdens de bouw.

Om gewicht en materiaal te besparen wordt er gewerkt met een hybride constructie van Cross Laminated Timber (CLT) voor de vloeren en SIP’s voor de wanden. De (woning scheidende) wanden worden afgewerkt met gipsplaten en vinylbehang, zodat de toekomstige bewoner er meteen in kan en het Bruto Aanvangs Rendement (BAR) verbeterd wordt. De woningen hebben 50% minder energie nodig om geproduceerd te worden en de materialen zijn te hergebruiken.

De woningen van Quartiermakers voldoen aan alle eisen van het bouwbesluit en kunnen als tijdelijke of permanente woningen geleverd worden. Dit heeft als voordeel dat de woningen ingezet kunnen worden als kwartiermakers voor bouwprojecten waarbij het ontwikkeltraject lang duurt. Je kan als eigenaar tijdelijke woningen plaatsen, verhuren en in de loop van de uitvoering verplaatsen naar andere kavels op het terrein.

Bij 'in de fabriek geproduceerd' wordt al snel verwacht dat er maar één smaak te krijgen is, echter Quartiermakers werkt samen met architecten om voor ieder project en locatie een juiste gevel te ontwerpen. Hierdoor zal geen enkel project dezelfde uitstraling krijgen. De indelingen van de 7 verschillende typologieën zijn wel gestandaardiseerd.

Wij hebben het modulair antwoord op uw wensen en behoeften op het gebied van vastgoed

Quartiemakers verwacht dat de vraag naar woningen niet door de traditionele bouw opgelost kan worden en zet in op een doorontwikkeld en innovatief product. Dit vindt zijn weerslag in de prijs, bouwkwaliteit en een snelle levering. Om de tijd op de bouwplaats te verkorten worden de woningen volledig afgebouwd aangeleverd. De hybride lichtgewicht constructie kan dan op een stalen schroefpaal fundering geplaatst worden i.p.v. een CO2-belastende betonpaal en strokenfundering.

Door één modulaire maat aan te houden voor alle units binnen een project is het mogelijk om woningtypen te mixen. Deze mix kan door de opdrachtgever gekozen worden en zo voorkom je een uniforme bewoningssamenstelling.

De bewoners krijgen een comfortabele en gezonde woning met weinig bijkomende lasten. En de opdrachtgever heeft een onderhouds-arme woning door de gekozen materialen. Gemeentes zijn in staat om binnen de afspraken kleine woningen voor gezinnen, young professionals en starters op de woningmarkt te laten bouwen.

Met een tijdelijke woning van Quartiermakers genereert u meteen omzet tijdens het ontwikkeltraject van uw bouwlocatie 

Ecocasco logo Diap

De bewezen en betrouwbare bouwmethode van EcoCasco. Omdat je er met traditionele bouwtechnieken niet meer komt en de BENG-norm niet haalt.

Meer informatie?

Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen contact op.

Bel mij terug
Contact

EcoCasco
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam
Nederland

Telefoon 010 – 272 00 09
WhatsApp 06 – 15596523
info@ecocasco.com

© 2017-2021 EcoCasco  |  DISCLAIMER  |  Webdesign & realisatie: Digivisie - Rotterdam