EcoCasco_SIP-panelen_voorbeeld

100% autarkisch en off grid wonen

Heb jij de ambitie om off grid te wonen in Nederland?

De kavel ligt in het buitengebied met relatief grote afstand tot riolering, water en elektriciteit. Hierdoor is het aansluiten op deze voorzieningen voor een woning niet eenvoudig en kostbaar. De door ons voorgestelde woning is dan ook ontwikkeld als een woning die geheel zelfvoorzienend kan zijn.

Uitstekend geïsoleerde EcoCasco woning
De EcoCasco woning is uitstekend geïsoleerd en kierdicht. De wandisolatie heeft een Rc> 7.0m2W/K, de daken hebben een isolatiewaarde van Rc>8m2W/K. Door de toepassing van triple glas in aluminium kozijnen is het energieverlies door de ramen en deuren ook vergaand teruggedrongen. In de praktijk blijkt dat op de zonbelaste gevels een zonwerende folie op de ramen toegepast dient te worden om de woning niet te veel te laten opwarmen of een intelligent zonnescherm dat reageert op de hoeveelheid zonlicht.

Fundering
De woning kan op het maaiveld geplaatst worden zonder een uitgegraven fundering.

Stroom
Stroom wordt opgewekt door de hoog rendement zonnepanelen. Het overschot aan opgewekte stroom gedurende de dag wordt tijdelijk opgeslagen in de Home Battery of in de accu van de elektrische auto. Op de momenten dat de zon niet voldoende oplevert wordt de woning van energie voorzien vanuit deze batterij.

Verwarming en warmwater
Verwarming gebeurt uiteraard met lage temperatuur vloerverwarming. De energie hiervoor wordt opgewerkt door de zonnepanelen in combinatie met PVT panelen. De voorkant van een PVT paneel bestaat uit fotovoltaïsche cellen (PV) die zonlicht omzetten in elektriciteit. De achterkant is een thermische wisselaar (T). Die zorgt, samen met de stille water/water warmtepomp, voor verwarming en warm water. Kortom: een complete oplossing voor duurzame energie. Afhankelijk van de comfort wensen of risico bereidheid van de bewoner kan een pellet kachel als reserve capaciteit geïnstalleerd worden.

Douchewater en warmwater
Het gebruik van een douche kost veel warmwater opwekkingscapaciteit en schoon water. In samenwerking met Hamwells wordt er een Warmte en Water Recycle douche (Hamwells Home Spa) geleverd. Deze heeft een warmte terugwincapaciteit van 80% energie en 90% water.

Water
Voor de water voorziening wordt gevoed door regenwateropvang in regentonnen. Om dit water te zuiveren wordt een vertikale waterzuiverende groene wand van Green Art Solutions gebruikt. Deze groene wand maakt van huishoudelijk afvalwater weer drinkbaar water. Dit gebeurt via een stelsel van plantenbakken en watertanks met op deze functie afgestemde plantensoorten.  De vaste stoffen worden verzamel in een sceptic tank of doormiddel van een droog toilet.

Ventilatie
De woning is voorzien van een ruimte afhankelijk gestuurd WTW-systeem.

Heb jij de ambitie om off grid te wonen? We helpen je graag met het realiseren van je droom. Neem gerust contact met ons op!

contact
Ecocasco logo Diap

De bewezen en betrouwbare bouwmethode van EcoCasco. Omdat je er met traditionele bouwtechnieken niet meer komt en de BENG-norm niet haalt.

Meer informatie?

Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen contact op.

Bel mij terug
Contact

EcoCasco
Oudedijk 25
3062 AC Rotterdam
Nederland

Telefoon 010 – 272 00 09
WhatsApp 06 – 15596523
info@ecocasco.com

© 2017-2021 EcoCasco  |  DISCLAIMER  |  Webdesign & realisatie: Digivisie - Rotterdam